A la tarda, com al matí, no ha faltat ningú a la cita… Fins i tot una parella no confirmada que ha arribat a darrera hora, i que ha pogut jugar gràcies a que el germà d’una d’elles ha acceptat jugar sol per a no deixar-les fora del Campionat (cal que siguin parells). Finalment, han sigut 50 parelles (99 participants) d’arreu dels Països Catalans…

I mai millor dit, «Països catalans», ja que per primer cop hem pogut tenir participants valencians fora de la seva pròpia província, vinguts de Nules i Vila-Real (Castelló de la Plana).

Tots els alumnes participants s’han unit pel mateix element cohesionador, integrador i socialitzador: la mateixa llengua, malgrat ser de diferents àmbits lingüístics.

Un detall curiós és la dedicació que s’ha observat a la Gran Final… En anys anteriors, es veien alguns participants amb la llista de les paraules de 2 i 3 fitxes, però aquesta vegada era molt més visible que anteriorment. Fins i tot ens han explicat una anècdota d’un jugador que ha estat «perseguint» els seus pares per a que li preguntessin aquestes llistes.

En aquesta ocasió han participat instituts de El Prat de Llobregat, de Castelldefels, de Nules i Vila-Real (Castelló de la Plana), de L’Hospitalet de Llobregat, de Cerdanyola del Vallès, de Sabadell… La Festa de l’Scrabble en català.

Hi han hagut sis parelles invictes, de cinc ciutats i instituts diferents, el que mostra el nivell aconseguit en aquesta edició.

Finalment, amb una mitjana de 188 punts i un total de 565 (a 10 tirades), han resultat primeres Paula Romay i Maria Celades, de l’IES Gilabert de Centelles, de Nules (que ja havien aconseguit un meritori tercer lloc a la prèvia realitzada al mateix Nules, Castelló). Les flamants guanyadores del primer lloc han tingut un record molt especial per al seu professor Joan Doñate (que en aquesta ocasió no ha pogut acompanyar-les, fent-ho la Maite Oliver, de l’IES Álvaro Falomir) que fins fa un parell d’anys ensenyava a El Prat, a l’IES Estany de la Ricarda, un dels instituts que ha participat des de la primera edició d’aquest Campionat Escolar.

En segon lloc, Miguel Minuesa i Eric Miralpeix, de l’IES Pau Vila de Sabadell, que també havien quedat tercers a la Prèvia realitzada a Sabadell. La seva tutora, Maria Giannoni, ha impulsat al centre a aquesta activitat per primera vegada, amb uns grans resultats.

I en tercera posició, des del Col·legi Montserrat de Cerdanyola del Vallès, l’Albert Jané i en Joan Español. Sempre assolint podis, gràcies també a la bona feina de la Maria Santanach, una entusiasta de l’activitat.

Agraïm a professors, directors i pares, que s’han implicat amb aquest projecte i han donat suports als participants. Amb la seva tenacitat, constància i il·lusió, fan que la nostra cultura i la nostra llengua estigui més viva que mai…

També agraïm la col·laboració de Mattel, com cada any, a Plataforma per la Llengua i al detall que Decolònies ha tingut amb els guanyadors i els professors que han acompanyat els seus alumnes a la Gran Final.

Enhorabona als premiats i felicitats a tots els participants, que han pogut arribar a la Gran Final…

Categories:

0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.